Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ποδηλατοδρομία γνώσης και ευαισθητοποίησης...στην Πρέβεζα.



Η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς στην πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας που ξεκίνησε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Χθες οι μαθητές του 8ου δημοτικού είχαν την ευκαιρία να δείξουν την αγάπη τους για το ποδήλατο συμμετέχοντας σε μια διαφορετική εκπαιδευτική ποδηλατοδρομία.

IMG 0235

Λίγο μετά τις 9 οι μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς και με την πολύτιμη συνδρομή της τροχαίας Πρέβεζας, κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους από το σχολείο μέχρι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Μύτικα, όπου μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι έμαθαν για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου αλλά και για την άρρηκτη σχέση του με την ιστορία της Πρέβεζας.
Η πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο του έργου CYCLO «Ποδηλατουπόλεις - Τοπικές ευκαιρίες για αειφόρα μεταφορά και τουριστική ανάπτυξη» ("Cycling cities - Local Opportunities for Sustainable Mobility and Tourism Development") και όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου εντάσσεται σε ένα σύνολο ενεργειών που πραγματοποιεί η περιφερειακή ενότητα όσον αφορά το ποδήλατο στην πόλη της Πρέβεζας.

IMG 0241

«Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, τα παιδιά, τους νέους να χρησιμοποιούν το ποδήλατο» είπε ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζοντας ότι η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας στηρίζει τη λογική ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλη την έκταση του Νομού και για το λόγο αυτό θα ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να γίνουν έργα ποδηλατοδρόμων και στην Αγιά, στο Μεσοπόταμο και στη Λίμνη Ζηρού έτσι ώστε οι πολίτες να κυκλοφορούν με το ποδήλατο εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια.
«Σήμερα ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη του κ. Ιωάννου με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία και στα πλαίσια μια εξωστρεφούς πολιτικής της εκπαίδευσης και στο νομό μας προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιες δραστηριότητες οι οποίες έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής των παιδιών μας αλλά και της κοινωνίας μας τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Ηλιόπουλος, ενώ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου επισήμαναν ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται πολύ θετικά σε τέτοιες πρωτοβουλίες, ωστόσο είναι χρέος όλων μας να τους εμφυσήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη ως μια στάση ζωής.

IMG 0253

Ανάλογη ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παντοκράτορα από το σχολείο μέχρι και τον Οικισμό Δροσιάς, ενώ στις 7 Ιουνίου οι μαθητές του 4ου δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη του ποδηλάτου μέσα από την ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιήσουν από το κλειστό γυμναστήριο μέχρι το Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στο Μύτικα.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: