Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δημήτρης Χαμπίμπης, υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. ''Γυρίζουμε σελίδα...''.



Συμπατριώτισσες & συμπατριώτες, ήταν μια επίσης πολύ κακή περίοδος για την δημοκρατία μας το 1989 όταν η αείμνηστη Μελίνα είπε στον Αντρέα «πρόεδρε δεν αρέσουμε».


Σήμερα η χώρα και οι πολίτες δοκιμάζονται και η πολιτική έχοντας τις αποκλειστικές ευθύνες για την οικονομική κατάρρευση πέρασε στο παρασκήνιο και στην πλήρη απαξίωση.

Πολυάριθμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς εξαίρεση, καλούνται να πληρώνουν και να υποβαθμίζεται η ζωή τους χωρίς να έχουν καμία απολύτως ευθύνη για την αλόγιστη οικονομική διαχείριση και τις ακραίας πελατειακής αντίληψης επιλογές, που σε ολόκληρη την μεταπολιτευτική περίοδο, σύσσωμο το πολιτικό σύστημα υιοθέτησε και με θρησκευτική ευλάβεια εφάρμοσε.

Η πολιτική όμως είναι αναγκαία για τον τόπο, γιατί καιροφυλαχτούν και οι ακραίες αντιλήψεις, και το ζητούμενο είναι αν και κατά πόσο μπορεί εκ βάθρων να ανασυγκροτηθεί.

Το πολιτικό σύστημα νοσεί βαρέως και είναι το ίδιο που οφείλει να ψάξει και να βρει το αντίδοτο για να ανακάμψει και να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτή την φορά, ο λαός πληγωμένος βαθύτατα, αλλά πιο ώριμος και πολιτικοποιημένος από ποτέ, θα αποδώσει «τα τω καίσαρος τω καίσαρι».

Είναι άδικο και ανεδαφικό να χρεωθεί αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ η ευθύνη για το οικονομικό πατατράκ της χώρας, μιας και η αντικειμενική αποτίμηση κατανέμει σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, με αναλογικό βέβαια τρόπο τις ευθύνες. Εμείς ήμαστε οι μόνοι που με σκληρή δημόσια αυτοκριτική αναλάβαμε αυτές που μας αναλογούν και ήμαστε σε θέση να διδαχτούμε από τα λάθη μας.

Είναι η πλέον σκληρή και ίσως απαγορευτική περίοδος για να εκδηλώσει φιλοδοξίες κάποιο πολιτικό στέλεχος και να συμμετάσχει στην πολιτική μυσταγωγία.

Παρά τους έντονους προβληματισμούς μου, δήλωσα παρών στηρίζοντας τον Βαγγέλη Βενιζέλο και αισθάνομαι επιστρατεύσιμος σε μια κοινή προσπάθεια να ισορροπήσουμε ως χώρα και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα ανοδική και δημιουργική πορεία.

Δεν θα πω το τετριμμένο, πλην όμως αυτονόητο «αγαπώ την πατρίδα και θέλω να προσφέρω», θα πω όμως ότι έχω μάθει στην ζωή μου να μην αδιαφορώ και να μεριάζω στα δύσκολα.

Δουλεύοντας από μικρό παιδί και για πολλά χρόνια δίπλα στον οικοδόμο πατέρα μου, γαλουχήθηκα με το τρίπτυχο δουλειά-δουλειά-δουλειά, ενώ με σημάδεψε η ρητή εντολή του να «μην αγγίξω όσο ζω κάτι που δεν μου ανήκει».

Πίστεψα στον λαοπρόβλητο Αντρέα και ενστερνίστηκα τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του κοινωνισμού και της συλλογικής δράσης με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Θητεύοντας για πολλά χρόνια στα πολιτικά σχολεία του Στέφανου Τζουμάκα και του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, ως ο στενότερος συνεργάτης τους, έμαθα εκτός των άλλων να σκέφτομαι και να δρω πολιτικά.

Οι συγκυρίες της ζωής με ανάγκασαν να υπηρετήσω με διάφορες ιδιότητες σε πολλές υπηρεσίες του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα και δουλεύοντας σκληρά και υπεύθυνα να γνωρίσω την σφαιρική λειτουργία της διοίκησης, τα λάθη, τις παραλείψεις αλλά και τα θετικά που αν και ελάχιστα υπάρχουν και οφείλονται σε ηρωικές και άοκνες προσπάθειες κάποιων φιλότιμων στελεχών.

Στον απόηχο της ζοφερής κατάστασης που όλοι βιώνουμε, η κοινωνία επιζητεί την ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού ως μια βασική προϋπόθεση να ελπίσει ξανά, να στηρίξει και να περιβάλει με εμπιστοσύνη την κοινή προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας.

Θέλω να συμβάλω με τις οικονομολογικές επιστημονικές γνώσεις, την εμπειρία και τις πενιχρές μου δυνάμεις, στην δημιουργία μιας νέας αξιόπιστης, αυτοδύναμης και υπερήφανης Ελλάδας.

Να πετύχουμε μέσα από μια συνετή και διαφανή οικονομική διαχείριση, την επιθυμητή ισορροπία και την πολυπόθητη επανεκκίνηση και αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη.

Είναι αδήριτη ανάγκη να σταματήσει η προϊούσα φθορά και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη οι θεσμικοί πυλώνες της δημοκρατίας, όπως η δικαιοσύνη, η ασφάλεια του πολίτη, η αυτοδιοίκηση, και η ελευθεροτυπία με το κόψιμο του ομφάλιου λώρου που συνδέει την πολιτική με τις πολυκλαδικές επιχειρήσεις των ΜΜΕ. Η ανίερη αυτή σχέση είναι η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας μας.

Δημοκρατία, κοινωνία και χώρα χωρίς σοβαρό και σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα δεν νοείται. Οφείλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον με ενιαία πολιτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, προτάσσοντας και αξιοποιώντας τον εκπαιδευτή-λειτουργό-άνθρωπο.

Είναι πάνδημη η απαίτηση να μπει φραγμός στην υποβάθμιση και πολύ περισσότερο στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η παραμονή στην ζώνη του Ευρώ, είναι η εκ των ούκ άνευ προϋπόθεση για την βιωσιμότητα και την Εθνική μας ύπαρξη.

Η κρίση χρέους που μας καθήλωσε και οπισθοδρόμησε την χώρα και η επαχθής για τον λαό επιτήρηση στο χέρι μας είναι να έχει αρχή και τέλος.

Μέσα από την στάχτη, όπως ο φοίνικας, η Ελλάδα ξαναγεννιέται.

Θέλω να ξανανθίσει το χαμόγελο, η αισιοδοξία και η ελπίδα σε κάθε πολίτη.

Ιδιαίτερα και πέρα και πάνω απ' όλα θέλω να έχει η Άρτα μας πιο δυνατή φωνή στο απρόσιτο Αθηνοκεντρικό κράτος και να διεκδικεί αυτό που της ανήκει.

Ειλικρινά ομολογώ ότι στην παρούσα αλλοπρόσαλλη πολιτική συγκυρία, θα δυσκολευτώ να επηρεάσω με τα πιστεύω και τα θέλω μου.

Στρατεύομαι όμως δίπλα στον νέο μας ηγέτη Βαγγέλη Βενιζέλο και θα είμαι αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε υγιή και δημιουργική προσπάθεια.

Γυρίζουμε σελίδα!!!

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Δημήτρης  Χαμπίμπης
Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: