Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκλογές χωρίς ντιμπέιτ: Σενάριο φαντασίας ή νέα πραγματικότητα;



Σε αδιέξοδο για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή η οποία συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων επέμειναν στις θέσεις τους... 

...επιρρίπτοντας την ευθύνη του «ναυαγίου» ο ένας στον άλλον. «Είναι θέμα των πολιτικών κομμάτων να τα βρουν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.


Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι έγινε εκτενής διάλογος και αντηλλάγησαν απόψεις.

«Το θέμα δεν ήταν να καταλήξουμε, αλλά η Διακομματική Επιτροπή να λειτουργήσει ως πλατφόρμα. Είναι θέμα των πολιτικών κομμάτων να τα βρουν», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλλαγιάννης επέμεινε στη θέση του κόμματος του για τη διενέργεια δύο συν δύο ντιμπέιτ. «H NΔ κρύβεται πίσω από προφάσεις», τόνισε.

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ επέρριψε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μουρούτης. «Το ΠΑΣΟΚ ήθελε διάλογο ανάμεσα στους δύο αρχηγούς», τόνισε. «Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Τα υπόλοιπα κόμματα ήθελαν ντιμπέιτ δίχως κανόνες. Το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο».

Η Επιτροπή που συνεδρίασε για πρώτη φορά στις 18 Απριλίου με τους εκπροσώπους εννέα κομμάτων που εκπροσωπούντο στη Βουλή (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ), συμπληρώθηκε μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, με τους εκπροσώπους πέντε ακόμη κομμάτων, που πληρούν τις προϋποθέσεις του Π.Δ 26/2012, οι οποίες είναι η κατάρτιση πλήρων συνδυασμών σε τουλάχιστον 39 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, στο 70% δηλαδή των εκλογικών περιφερειών.

Ως εκ τούτου, στην επιτροπή μετέχουν πλέον και οι εκπρόσωποι των εξής συνδυασμών:

1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

2. ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.- Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κομμουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας

3. ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

4. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

5. ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια: