Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας: νέες καταστροφές προεκλογικού υλικού από τους νεοναζί



Η καταστροφή προεκλογικού υλικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα φασιστοειδή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ συνεχίζεται! Αυτή τη φορά στην Πάργα κατέβασαν πανό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και έγραψαν φασιστικά συνθήματα παντού μέσα στην πόλη.

Το συγκεκριμένο γεγονός παύει να είναι και τόσο «συγκεκριμένο». Από τη μια έχει να κάνει με τη προσπάθεια ολοκληρωτικής φίμωσης της φωνής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το να αποκλειστεί η επαναστατική φωνή αντικαπιταλιστικής διεξόδου από τη βαρβαρότητα στην οποία μας καταδικάζουν. Να μην αναδειχτεί η τεράστια δύναμη που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι να διαμορφώσουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους με τους αγώνες τους μια ζωή με αξιοπρέπεια σύμφωνα με τις ανάγκες και τα σύγχρονα δικαιώματα κόντρα και ενάντια στις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και την Ε.Ε.

Από την άλλη η προκλητική τους στάση και ο τραμπουκισμός τους είναι υπόθεση που αφορά τον καθένα μας. Αλίμονο σε όποιον ξεχάσει ότι όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χαιρετάει ναζιστικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, και όταν περηφανεύονται για τη ναζιστική τους ιδεολογία, αυτό δεν είναι μια γραφική κίνηση από το παρελθόν, αλλά μια εξαιρετικά επικίνδυνη στάση που στέλνει μήνυμα για το μέλλον. Οφείλουμε να πάρουμε στα σοβαρά την εκτίμησή πως η κρίση είναι αντίστοιχη και μεγαλύτερη της κρίσης του 1929. Η ήττα της αντικαπιταλιστικής απάντησης στην κρίση, οδήγησε στην επικράτηση του φασισμού σε μια σειρά χώρες, αλλά και σε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο με εκατομμύρια νεκρούς. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη για το τι σήμανε ο φασισμός την περίοδο της κατοχής, όταν κατασφάξανε παιδιά και μανάδες, έκαψαν χωριά ολόκληρα κι εκτέλεσαν τα πρωτοπαλίκαρα της αντίστασης. Σήμερα, υπάρχει η ιστορική εμπειρία. Γνωρίζουμε καλά πως φασισμός σημαίνει «θάνατος». Κι αν η Χρυσή Αυγή θεωρεί ‘’νεφελώδες’’ το να χρεώνεις στον καπιταλισμό την κρίση, είναι γιατί πίσω από την εθνικιστική ομίχλη που καλλιεργεί, αυτός που αντικειμενικά σώζουν με τη ρητορεία και πρακτική τους είναι για άλλη μια φορά ο όπου γης καπιταλισμός.

Αυτό εννοούν τελικά όταν λένε ‘’να ξεβρομίσει ο τόπος’’….
Ο φασισμός εστιάζει στις μικροδιαφορές και τις αποστάσεις που εσκεμμένα καλλιεργούνται ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους φτωχούς και υποδαυλίζει ένα πόλεμο μεταξύ τους. Και σε αυτό τους είναι χρήσιμος ο κάθε Πάγκαλος και ο κάθε Πρετεντέρης που τους εκτρέφει. Γι΄αυτό τους είναι εύκολο να κατηγορούν τον «αδύναμο κρίκο», τους μετανάστες, να σπέρνουν το μίσος «να ξεβρομίσει ο τόπος λένε», αλλά κουβέντα για τη «βρωμιά» και την εκμετάλλευση της εργοδοσίας, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. ( οι δικές τους χουντικές κυβερνήσεις βάλαν το ΔΝΤ σε όλη την Λατινική Αμερική) .
Οι κομμουνιστές και ο κόσμος της ασυμβίβαστης αριστεράς αντίθετα, στοχεύουν στην κατάργηση της αβυσσαλέας κοινωνικής απόστασης ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανέργους, φτωχούς και το κεφάλαιο, με κατάργηση του δεύτερου. Οι φασίστες εστιάζουν στην όξυνση, τον πόλεμο και τον αλληλοσφαγιασμό των λαών.
Οι κομμουνιστές και ο κόσμος της ασυμβίβαστης αριστεράς είναι υπέρ της αδελφικής διεθνιστικής δράσης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις πολυεθνικές του πολέμου και τους αντιδραστικούς οργανισμούς τους.
Ο σύγχρονος κομμουνισμός, το «όλα για όλους», είναι ο πολιτισμός.
Το «όλοι εναντίον όλων» και «όλοι κάτω από τη μπότα ενός φύρερ» είναι η βαρβαρότητα του φασισμού που γεννιέται μέσα στην κρίση του καπιταλισμού, ως αντιδραστική απάντηση στην κρίση του.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: