Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος περί «αφορολόγητου» του Λουκά Παπαδήμου



«Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού, δίνοντας την απάντησή του στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το «Παρόν», που αναφέρει...
ότι «ο Λουκάς Παπαδήμος φορολογείται ελάχιστα για τα εισοδήματα του».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «όλες οι αμοιβές του πρωθυπουργού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φορολογήθηκαν κανονικά», ενώ προσθέτει ότι «ο φόρος που αναλογεί καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις».
Τέλος, υπενθυμίζει ότι «ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργική αποζημίωση».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Είναι απολύτως ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι γνωστό επίσης ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε από την πρωθυπουργική αποζημίωση».

Πηγή:http://www.24h.gr
http://www.pak-elta.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΣΤΕΣ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΓΙ ΑΥΤΟ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.