Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Βουλευτή Άρτας με το ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη, ενόψει εθνικών εκλογών.



Αγαπητή φίλη, Αγαπητέ φίλε,

     Βιώνουμε σήμερα όλοι οι πολίτες τη νέα πραγματικότητα που έφερε η κρίση και που αναπόφευκτα μας έχει οδηγήσει στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
     Αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν όλες τις προηγούμενες. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο αυτή τη φορά. Κρίνεται ή ίδια η υπόσταση της Χώρας, το μέλλον και η προοπτική της.
     Κρίνεται η τύχη και η συνοχή της κοινωνίας μας.

     Καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που θα κρίνουν τα πάντα:
αν θα παραμείνουμε ή όχι στο Ευρώ,
αν οι τεράστιες θυσίες των τελευταίων ετών θα είναι το θεμέλιο μιας νέας πορείας για την Ελλάδα ή αν θα πάνε χαμένες,
αν θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη οικονομία, ένα κράτος που να δουλεύει και να στηρίζει τους αδύναμους, ή
αν τελικά θα αφήσουμε τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις δεκαετιών να μας νικήσουν.
    
     Η χώρα ζει σήμερα τις τραγικές επιπτώσεις μιας μεγάλης περιόδου άρνησης να δούμε και ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Μιας περιόδου στην οποία το κράτος ξόδευε συστηματικά περισσότερα από όσα είχε, συσσωρεύοντας με τον τρόπο αυτό χρέη. Μιας περιόδου στην οποία δεν τολμήσαμε να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, για να έχουμε μία ανταγωνιστική οικονομία, μία σωστή Δημόσια Διοίκηση, ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που να σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα πολιτικό σύστημα που να εκπροσωπεί πολίτες και όχι συμφέροντα.
     Βιώνουμε σήμερα μία κρίση χωρίς προηγούμενο. Μία κρίση που ανάγκασε την τελευταία διετία όσους από εμάς κληθήκαμε να στηρίξουμε τις δύσκολες αποφάσεις, αν και δεν είχαμε κυβερνητικές ευθύνες, να το πράξουμε. Το κάναμε γιατί ήταν οι μόνες αποφάσεις που μπορούσαν να μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τον απόλυτο όλεθρο, την απόλυτη καταστροφή.
    
     Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Οι Έλληνες έχουμε τεράστιες δυνατότητες.
Παράγοντας και εξάγοντας και όχι απλώς καταναλώνοντας πάνω από τις δυνατότητές μας.
Δίνοντας ευκαιρίες και δουλειές σε όλους και ειδικά στους νέους, και όχι βάζοντας παντού εμπόδια που εξυπηρετούν μόνο συντεχνίες και κατεστημένα συμφέροντα.
Προστατεύοντας όσους έχουν πράγματι ανάγκη, και όχι όσους έχουν ΄΄άκρες΄΄ στο σύστημα. Χτίζοντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, που να δουλεύει για τον πολίτη και όχι για τον εαυτό του.
     Πρέπει, όμως, να συνειδητοποιήσουμε οριστικά ότι δρόμος επιστροφής στην ανάπτυξη, που να περνάει μέσα από νέα δανεικά και από νέα μεγάλα λόγια, δεν υφίσταται.

     Αυτή η πορεία δεν είναι εύκολη και δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται υπομονή, σχέδιο, δουλειά, αποτελεσματικότητα. Χρειάζεται να χτίσουμε συναινέσεις γύρω από αυτονόητες αλλαγές, που τις πολεμούν πολλοί, αλλά δυστυχώς και γύρω από επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις.

     Πρέπει να επιμείνουμε σε μια πορεία που θα οδηγήσει στην ανατροπή παρωχημένων αντιλήψεων, αλλά και στην αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει εις βάρος των πιο αδύναμων.
     Χρειάζεται να ξαναχτίσουμε την αξιοπιστία της χώρας, τόσο απέναντι στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και να διεκδικήσουμε πάλι τη θέση που της αρμόζει.

     Και χρειάζονται άνθρωποι που καταλαβαίνουν τα προβλήματα, νοιάζονται, λένε την αλήθεια και την υπηρετούν και δεν φοβούνται να αναλάβουν το όποιο κόστος.
     Πίστευα και πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος να υπηρετείς το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του κάθε πολίτη ξεχωριστά, είναι να μπορείς να βλέπεις την πραγματικότητα, να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν και να μην προσπαθείς στα δύσκολα να κρυφτείς πίσω από τους άλλους.

     Συμμετέχω για μια ακόμη φορά σε αυτές τις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια της Άρτας.
     Η Άρτα έχει τα προβλήματα που έχουν όλες οι περιοχές στη χώρα μας, αλλά ακόμα πιο έντονα: επιχειρήσεις που κλείνουν, μεγάλη ανεργία, οικογένειες που δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
     Η Άρτα έχει όμως και πιο ιδιαίτερα προβλήματα: την ανάγκη να δημιουργηθούν οι απαραίτητες οικονομικές και κοινωνικές υποδομές, να ρυθμιστεί ο χώρος και να βρεθούν οι σωστές ισορροπίες ανάμεσα στις εναλλακτικές χρήσεις, να προστατευθεί το περιβάλλον και οι ευαίσθητες περιοχές, να βρεθούν καλύτερες λύσεις στα θέματα της διαχείρισης των λυμάτων.
    
     Τα τελευταία χρόνια ως βουλευτής, έχω βιώσει από πολύ κοντά αυτά τα προβλήματα και στην αντιμετώπισή τους έχω συμβάλλει καθοριστικά με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μου στις πολιτικές που ασκήθηκαν για την περιοχή της Άρτας και της Ηπείρου, ενώ δούλεψα με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα, αφοσίωση και πνεύμα συναίνεσης για την αποτελεσματική επίλυση πολλών εξ’ αυτών. 
     Οι πολίτες της Άρτας έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την πορεία μου μέχρι σήμερα και να εκτιμήσουν όσα μπορώ να προσφέρω και την επόμενη μέρα.
     Στη χώρα μας και στην Άρτα.

     Θέλω να συνεχίσω στη νέα Βουλή αυτόν τον αγώνα και θέλω να στρατευτώ και τα επόμενα χρόνια μαζί με τους πολίτες της Άρτας διεκδικώντας όσα αξίζει ο τόπος μας.
    
     Ζητώ την ψήφο σας την Κυριακή στις 6 Μαΐου γιατί μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια με τη συνείδησή μου ήσυχη ότι προσπάθησα για όλους μας.

      
Σας ευχαριστώ,
                                                        Πάλι Μαζί
                                               
                                                        Δημήτρης Τσιρώνης




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 




Ο Δημήτρης Τσιρώνης γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στην Άρτα.
Κατάγεται από τη Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας.
Είναι παντρεμένος με την Αλεξία Κακλαμάνου, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.
Σπούδασε Οικονομικά, μιλάει άριστα δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά) και στο παρελθόν επανειλημμένα εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων και την Ελληνική Κυβέρνηση στο εξωτερικό (Ε.Ε. – Ο.Η.Ε. – Π.Ο.Ε. – Π.Ο.Υ.).
Είναι συγγραφέας δύο επιστημονικών βιβλίων Στατιστικής.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Εκλέχθηκε δύο φορές Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Άρτας στις Εθνικές Εκλογές του 2007 και του 2009.
  • Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
  • Διετέλεσε Πρόεδρος Προανακριτικής και μέλος Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής
  • Αποτέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιφερειών και  της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής.
  • Εκπροσώπησε επανειλημμένα τη Βουλή των Ελλήνων και την Ελληνική Κυβέρνηση στο εξωτερικό [Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) – Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) – Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) – Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).
  • Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
  • Άσκησε κυβερνητικά καθήκοντα ως Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (1998-2002), ως Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ (1999-2001), ενώ επιτέλεσε χρέη Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας (2001)
  • Χρημάτισε μέλος του ΔΣ της ΠΥΡ-ΚΑΛ (1993-1997)
  • Μέλος επίσης του ΔΣ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (1995-1998)
  • Μέλος του ‘’Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ.) - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ’’ (1994 - 2002)



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
·      Πρόεδρος μαθητών και Γενικός Γραμματέας μαθητών Α’ Λυκείου Αρρένων Άρτας (1977 - 1978)
·      Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αρτινών Σπουδαστών - ΣΑΣ (1978 - 1981)
·      Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Αρτινών Αττικής (1990 - 1993)
·      Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Σπουδαστών Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (1987 - 1989)
·      Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εσωτερικών (1989 - 1990)


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΠΟΥΔΕΣ

  • Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), από όπου κατέστη πτυχιούχος το 1982
  • Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με ειδίκευση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφερειακή Ανάπτυξη
  • Ομιλεί άριστα δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά)
  • Είναι Συγγραφέας δυο επιστημονικών βιβλίων Στατιστικής
  • Εργάστηκε στο Ιδιωτικό τομέα ως οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, στη Συνεταιριστική Εταιρία Λιπασμάτων και στο Υπουργείο Εσωτερικών
  • Εργάσθηκε στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων ως Αναπληρωτής Διευθυντής
  • Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Έφεδρος Αξιωματικός


Δεν υπάρχουν σχόλια: