Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Tα ''χώνει'' η ΔΑΚΕ- ΕΛΤΑ στην Ν.Δ. και τον Μιχελάκη, για τις δήθεν παράνομες προσλήψεις στο Κρατικό Ταχυδρομείο.




Αντιγράφουμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω κείμενο, από το επίσημο site της ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ, της συνδικαλιστικής παράταξης της Ν.Δ. στα Κρατικά Ταχυδρομεία, χωρίς κανένα εκ μέρους μας σχολιασμό, με την παρατήρηση ότι η ΔΑΚΕ των Ταχυδρομικών, είναι σοβαρή τουλάχιστον στο θέμα αυτό, σε σχέση με το επιτελείο του Σαμαρά στην Συγγρού και τον εκπρόσωπο Τύπου της δημοσιογράφο Μιχελάκη. Δικαίως αναρωτείται. ''Σε τι εξυπηρετεί το αυτομαστίγωμα;''. Αλλά και οι Ταχυδρομικοί αναρωτιούνται. ''Αυτοί θα το κλείσουν το Κρατικό Ταχυδρομείο, αν αύριο γίνουν Κυβέρνηση''.

ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑ;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.
Συγκεκριμένα:
Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).
Λίγο μόλις αργότερα,στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».

ΣΧΟΛΙΟ ΔΑΚΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΛΤΑ :
Η ( επίμαχη ) έγκριση αφορά το πρόγραμμα προσλήψεων απόλυτα απαραίτητου για τη λειτουργία του Οργανισμού ΕΣ/ΟΧ προσωπικού έτους 2012 ( συνολικά ) και όχι προεκλογικές και μάλιστα ρουσφετολογικές προσλήψεις! Αποτελεί ( η έγκρισή του ) αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει ο Οργανισμός να λειτουργήσει. Έγινε εφικτή η αποδοχή του χάρις σε ενέργειες του κ. Βορίδη, που έτσι μερίμνησε για την εύρυθμη λειτουργία ενός από τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου του. Σημειώνεται ότι οι σχετικές με την πρόσληψη στον ΕΛΤΑ ΕΣ/ΟΧ Προσωπικού διαδικασίες, είναι απόλυτα νόμιμες και διαφανείς, οι δε προσλήψεις γίνονται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και καμία «παρέμβαση» δεν είναι δυνατόν να γίνει!

ΡΩΤΑΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ :
















Που αποσκοπεί το «αυτομαστίγωμα» του πολιτικού προσωπικού αυτής της Χώρας ;;;
Τι εξυπηρετούν κείμενα που μπλέκουν ένα ΕΤΗΣΙΟ πρόγραμμα πρόσληψης Εκτάκτου, απολύτως απαραίτητου Προσωπικού ( κυρίως Ταχυδρόμων ), με τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που αφορά τακτικό προσωπικό, που ( δυστυχώς) δεν προσλαμβάνει, ούτε προβλέπεται να προσλάβει ο Οργανισμός;
Γιατί πρέπει να υιοθετούνται από την πλευρά του επικοινωνιακά πυροτεχνήματα «τύπου Ρέππα», που λίγο μετά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, σκανδαλολογούσε σε σχέση με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ασύστολα, ΑΝΕΞΟΔΑ και αβάσιμα;
Γιατί σε βάρος των συμφερόντων του Οργανισμού και με αντικείμενο αντιπαράθεσης τον πολύπαθο ΕΛΤΑ, να «σηκώνεται» τόση «σκόνη»;
Ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος!
Γιατί πρέπει διαφανείς προσλήψεις εκτάκτων να γίνονται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού;
Για να κυνηγάει ο κόσμος τους πολιτικούς και να τους προπηλακίζει;
Για να απολαμβάνουν ( οι πολιτικοί πάντα) τα μουτζωματάκια και τα γιαούρτια τους;
Για να γίνονται θύματα της πιo απίθανης σκανδαλολογίας;
Ή για τα «ψηφαλάκια»;
Θεωρούμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν πολλές «αμαρτίες» για τις οποίες πρέπει να απολογηθούν και να ζητήσουν συγχώρεση.
Ας μην προθυμοποιούνται λοιπόν να καταλογίζουν στον εαυτό τους και «αμαρτίες» που δεν έχουν!
Μια ματιά στο σημερινό ηλεκτρονικό τύπο και μια δεύτερη στον αυριανό έντυπο, αν ρίξει ο Εκπρόσωπος Τύπου Της Ν.Δ. , θα εκπλαγεί από το μέγεθος της «διασποράς ψευδών ειδήσεων», που με τη στάση του πυροδότησε.
Και ασφαλώς θα μετανιώσει που προέτρεξε, που δεν διασταύρωσε, που βιάστηκε.
Γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είχε δόλο! 

Σε παλαιότερη ανάρτηση στις 12 Μαρτίου, έγραφε πάλι η ΔΑΚΕ- ΕΛΤΑ για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού στα ΕΛΤΑ.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΒΟΡΙΔΗ:
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ.














Για πολύ καιρό ο ΕΛΤΑ δεν είχε τη δυνατότητα να προσλάβει εκτάκτους.

Γραφειοκρατία και αστοχίες «κατάφεραν» να αφαιρέσουν και αυτό το δικαίωμα, από τον Οργανισμό μας!
Που επειδή είναι «εντάσεως εργασίας», κινδύνευσε να μην μπορεί να λειτουργήσει, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Ευτυχώς την προηγούμενη Παρασκευή ο Υπουργός μας, ο Κος Βορίδης, «πήρε πάνω του» το θέμα:
-Ήρθε σε επαφή με όσους από τους συναρμόδιους δεν είχαν ακόμη υπογράψει τη σχετική Διϋπουργική απόφαση (Ρέππας, Διαμαντοπούλου, Κουτρουμάνης, Βενιζέλος) και εξασφάλισε τη γραπτή συναίνεσή τους.
-Φρόντισε ώστε σήμερα το πρωϊ, η απόφαση να βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για να πάρει ΦΕΚ.
-Μέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι είναι βέβαιο ότι θα έχει τελειώσει το ζήτημα και θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις εκτάκτων!

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ: «ΜΑΚΗΣ & ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: