Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πανικός για μια θέση στην Κοινωφελή Εργασία


Σε Εργατικό Κέντρο, ΚΕΠ και Δημοτολόγιο

Περισσότερες από 5.000 αιτήσεις για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που θα πραγματοποιηθούν σε δήμους του νομού Ιωαννίνων αλλά και σε άλλους τοπικούς Φορείς, μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. έχουν διανεμηθεί μέχρι χθες από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ενώ ο κόσμος σχηματίζει ουρές που φτάνουν μέχρι το τέρμα της Γιοσέφ Ελιγιά προκειμένου να προλάβουν να τις καταθέσουν. 

Ίδια εικόνα με εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν σε ουρές και στα ΚΕΠ στο κτίριο της Περιφέρειας αλλά και στην υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών απ' όπου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προμηθευτούν την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που είναι ένα από τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν. Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι πως στην εν λόγω υπηρεσία ίσως και λόγω του φόρτου εργασίας που έχει πέσει αυτές τις μέρες η εξυπηρέτηση σε διάφορες περιπτώσεις είναι ανεπαρκής αφού πολίτες κατήγγειλαν ότι οι αιτήσεις τους χάθηκαν και δεν κατάφεραν έτσι να προμηθευτούν την... πολυπόθητη βεβαίωση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την έγκυρη υποβολή των αιτήσεών τους. Θυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει αύριο Παρασκευή, αλλά λόγου του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Φασούλης απεύθυνε ήδη αίτημα στη ΓΣΕΕ αλλά και το υπουργείο Εργασίας για παράταση τουλάχιστον δύο ημερών της διαδικασίας μέχρι δηλαδή τη Δευτέρα και την Τρίτη καθώς και για ενίσχυση με δύο ακόμα άτομα προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Οι δύο υπάλληλοι που υπάρχουν στα γραφεία του Ε.Κ.Ι. αναγκάζονται να δουλεύουν και πέραν της λήξης του ωραρίου τους που είναι στις 2 το μεσημέρι. «Κάθονται μέχρι τις 5 το απόγευμα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο αφού αν και οι αιτήσεις είναι καθημερινά από τις 9 μέχρι τις 2 δεν γίνεται να πούμε στον κόσμο να έρθει την άλλη μέρα», είπε ο κ. Φασούλης. Από την εικόνα που καταγράφτηκε σε Εργατικό Κέντρο, ΚΕΠ και την υπηρεσία του Δήμου, γίνεται σαφές ότι η μια παράταση τουλάχιστον δύο ημερών είναι επιτακτική, καθώς μοιάζει αδύνατον να ολοκληρωθεί η διαδικασία με όλους τους ενδιαφερόμενους να έχουν προλάβει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

 Η διανομή ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την βρουν και μέσω του διαδικτύου και να την τυπώσουν, ωστόσο ο αριθμός που έχει απευθυνθεί μέχρι στιγμής στα γραφεία του Ε.Κ.Ι, είναι ενδεικτικός της ανάγκης που έχει ο κόσμος από μια θέση εργασίας έστω και για πέντε μήνες. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ανακοινώθηκαν οι πρώτες 676 θέσεις ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν και οι υπόλοιπες που θα γίνουν μέσω της Πίνδου Περιβαλλοντικής, της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης, του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ώστε να συμπληρωθούν οι συνολικά 2.950 θέσεις εργασίας που αφορούν στην Ήπειρο, αριθμό τον οποίο είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας δια στόματος του Γιώργου Κουτρουμάνη. Υπενθυμίζουμε ότι Μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν στους εξής φορείς: Δήμος Ιωαννιτών 180, Δήμος Κόνιτσας 70, Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων 6, ΕΛΓΟ Δήμητρα 5, Δήμος Ζίτσας 70, Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων 220, ΣΥΔΛΙ 10, Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» 45 και Δήμος Πωγωνίου 70. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση: Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, Γιοσέφ Ελιγιά 7 Τ.Κ 45221 Ιωάννινα, απευθύνοντάς την στο ΙΝ.Ε /Γ.Σ.Ε.Ε ΗΠΕΙΡΟΥ, υπόψη κ. Πολυμέρη Πούλιου ή κ. Καζαντζίδη Φωτεινής ή κ. Σταμάτη Αναστασίας, (Τηλ. επικοινωνίας:             26510- 32513 begin_of_the_skype_highlighting            26510- 32513      end_of_the_skype_highlighting      ,             26820-26969 begin_of_the_skype_highlighting            26820-26969      end_of_the_skype_highlighting      , Ώρες: 09:00-14:00, αν και όπως είπαμε καθημερινά υπάρχει παράταση). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου πάντως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που προτίμησαν την ταχυδρομική αποστολή φοβούμενοι ίσως ότι η αίτησή τους μπορεί να χαθεί και προτιμώντας την ταλαιπωρία και την αναμονή στις ουρές έχοντας όμως τη σιγουριά ότι την κατέθεσαν.


Μικρή ανάσα για τους ανέργους
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκος Φασούλης με δηλώσεις του χθες τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοια προγράμματα τα οποία δίνουν όπως είπε μια έστω και προσωρινή ανάσα σε εκατοντάδες ανέργους. «Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη τέτοια προγράμματα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά σίγουρα είναι μια ανάσα για τους ανέργους», είπε ο κ. Φασούλης προσθέτοντας πως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αλλά και κυρίως οι εργαζόμενοί του βρίσκονται στη διάθεση όλων όσων επιθυμούν να ενημερωθούν για τα προγράμματα αυτά και να τους βοηθήσουν σε όποια απορία έχουν σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Τέλος σημείωσε πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι η τρανή απόδειξη ότι η ανεργία στο νομό έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη πολύ πιο ψηλά από τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η ΕΛ.ΣΤΑΤ και ο ΟΑΕΔ.

Ανοιχτά μέχρι τις 9 τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας
Εντωμεταξύ ανοιχτά θα παραμείνουν από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να χορηγούν βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας σε όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.Τα γραφεία βρίσκονται στην Αβέρωφ 6 (1ος όροφος).Εάν παραστεί ανάγκη και προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι το ίδιο θα ισχύσει και σήμερα.



ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: