Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σκούπα στα γκέτο της Αθήνας.

Παραεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία βρίσκονται από σήμερα στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. Εντολή Χρυσοχοΐδη να χτυπηθούν τα κυκλώματα που λυμαίνονται το κέντρο. Ικανοποίηση για τα μέτρα εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Από χθες κιόλας ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις «σκούπα». Στη φωτογραφία άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. απομακρύνουν αλλοδαπούς μικροπωλητές έξω από την ΑΣΟΕΕ

Συντονισμένες επιχειρήσεις-σκούπα ετοιμάζουν στο κέντρο της Αθήνας οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του αρχηγού της ΕΛΑΣ και των αρμόδιων διοικητών της ΓΑΔΑ, αποφασίστηκε ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας με στόχο τη σύλληψη όλων όσοι παρανομούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.



Εκτός από τους παράνομους μετανάστες, στο «στόχαστρο» των Αρχών θα τεθούν το παραεμπόριο, η διακίνηση ναρκωτικών καθώς και οι παράνομοι οίκοι ανοχής.

Είναι μια πρώτη κίνηση, προκειμένου η Πολιτεία να δείξει τη βούλησή της να «κλείσει οριστικά τις πληγές της Αθήνας», επιβεβαίωσε στο «Εθνος» ανώτατο στέλεχος του υπουργείου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου που εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη συνάντηση που είχε και με τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Τότε, οι συγκεκριμένες δράσεις δεν είχαν προσδιοριστεί. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι το πρώτο βήμα.


Οι «καταδρομικές» της ΕΛ.ΑΣ. στα στέκια της παρανομίας θα γίνονται πρωί και απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες
Οι «καταδρομικές» της ΕΛ.ΑΣ. στα στέκια της παρανομίας θα γίνονται πρωί και απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες



Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της Αστυνομίας θα είναι στοχευμένη και θα βασίζεται εν μέρει και στη μελέτη που έχει εκπονήσει πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής.


Σκούπα στα γκέτο της Αθήνας



Πρώτο «σταθμό» θα αποτελέσουν τα περίπου 140 κτίρια που από τις αυτοψίες των ειδικών διαπιστώθηκε ότι αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» για τους Αθηναίους. Τα περισσότερα βρίσκονται στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στις οδούς Μενάνδρου, Σατωβριάνδου, Κουμουνδούρου, Γερανίου, Ζήνωνος, Σωκράτους, Χίου, Ψαρών, Ξούθου, Σοφοκλέους, Λεωνιδίου, Θερμοπυλών, Ιάσονος, Ακομινάτου, Κεραμικού και στην οδό Γιατράκου στο Μεταξουργείο.

Σκούπα στα γκέτο της Αθήνας



Πρόκειται για 140 σημεία προσωρινής στέγασης αλλοδαπών που αποτελούν χώρους καθημερινής εκμετάλλευσης αναρίθμητων οικονομικών μεταναστών οι οποίοι με χαμηλό αντίτιμο εξαγοράζουν εξαθλιωμένες συνθήκες «φιλοξενίας». Ο πέλεκυς αναμένεται να πέσει βαρύς και για όσους ιδιοκτήτες νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε δεκάδες μετανάστες με το «κεφάλι».

Οι αστυνομικοί θα επιχειρήσουν και στους περίπου 300 εγκαταλελειμμένους χώρους -σπίτια και οικόπεδα- στα οποία έχουν βρει καταφύγιο τόσο οικονομικοί μετανάστες όσο και μέλη παράνομων κυκλωμάτων. Εκεί αναμένεται να εντοπιστούν έμποροι και χρήστες ναρκωτικών.

Για το παραεμπόριο και τη διακίνηση ναρκωτικών τα «στέκια» είναι γνωστά σε όλους: δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, στενά κάτω από την Αθηνάς, περιοχές γύρω από τους σταθμούς του μετρό στο Πανεπιστήμιο και αλλού. Στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων θα βρεθούν και οι παράνομοι οίκοι ανοχής στις οδούς Εξηκίου, Κολωνού, Κεραμεικού, Λεωνίδου, Ιάσονος και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι «καταδρομικές» της ΕΛΑΣ θα γίνονται πρωί και απόγευμα, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες. Για τους συλληφθέντες δεν έχει βρεθεί κάποια ειδική «φόρμουλα» κράτησης - θα οδηγηθούν κι αυτοί στα κρατητήρια, όπου και όσο χωράνε.

Οι Αρχές άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά ότι τέτοιου τύπου επιχειρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά ασκούν την έντονη πίεσή τους για την αλλαγή του σκηνικού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: