Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μπαίνει... πωλητήριο στο αεροδρόμιο του Ακτίου.


Βήμα-βήμα, ολοκληρώνεται η πλήρης παραχώρηση του διεθνούς αερολιμένα του Ακτίου/Πρέβεζας, σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια όλης της χώρας. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκχώρησε για την επόμενη επταετία, σύμφωνα με τα όσα προέβλεπε ο διεθνής διαγωνισμός, την επίγεια εξυπηρέτηση του κρατικού αερολιμένα Ακτίου/Πρέβεζας στην εταιρία Olympic Handling.

Παράλληλα, η Goldair και η Swissport αναλαμβάνουν την εξυπηρέτηση στο Άκτιο.

Ο διαγωνισμός αφορούσε πιο ειδικά τις υπηρεσίες διαχείρισης αποσκευών (baggage handling), εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην πίστα (ramp handling) και διακίνησης φορτίου και ταχυδρομείου.
Στο μεταξύ, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, έχει εντάξει το αεροδρόμιο του Ακτίου, όπως και όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, στη λίστα με τις επικείμενες (μακροπρόθεσμες) αποκρατικοποιήσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως είναι σοβαρότατο το ενδεχόμενο μέσα στην επόμενη πενταετία το αεροδρόμιο να περάσει εξ' ολοκλήρου σε «χέρια» ιδιωτών. Ήδη υπάρχουν κάποιες φήμες πως αυστριακά και τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα ενδιαφέρονται για την απόκτηση της πάλαι ποτέ κραταιάς κρατικής επιχείρησης. Οι φήμες αυτές φυσικά δεν επιβεβαιώνονται από κάποια επίσημη κυβερνητική πηγή.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει διορίσει τις Citigroup Global Markets Limited και Eurobank EFG Equities Investment Firm S.A. ως οικονομικούς συμβούλους προκειμένου να βοηθήσουν με την αποκρατικοποίηση.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: