Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές της πέμπτης τάξης του Ε' Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας υιοθέτησαν την Κυανή Ακτή.



Εχοντας ως «δώρο» για την Δημοτική Αρχή και τους πολίτες την πρόταση «υιοθέτησης» μιας παραλίας έως ότου αποφοιτήσουν από το Δημοτικό Σχολείο , οι μαθητές της πέμπτης τάξης του Ε΄Δημοτικού Σχολείο Πρέβεζας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τον διευθυντή του σχολείου Γιώργο Μότσιο και τους δασκάλους τους Χρήστο Ντούρο και Ελένη Μπαρμπαγιάννη «κατέλαβαν» για λίγη ώρα την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και έχοντας απέναντι τους τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη και τους αντιδημάρχους Κοσμά Κορωναίο και Γιώργο Φραγκούλη περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν μέσα από τα δικά τους μάτια την πόλη καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για την βελτίωση της καθημερινότητας. Στην επιστολή που παρέδωσαν προς τον Δήμαρχο τα παιδια ανέφεραν ότι είχαν την ιδέα για την υιοθέτηση της παραλίας που θα τους υποδείξει ο Δήμος στα πλαίσια του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης. Η χαρούμενη παρέα διαβεβαίωσε ότι θα καθαρίζει τακτικά την παραλία, θα τοποθετήσει πινακίδες και θα την κάνει στολίδι για την περιοχή.


«Τα σκουπίδια που ασυλλόγιστα πετάμε σε παραλίες και ακτές ρυπαίνουν το περιβάλλον και χαλούν την εικόνα του όμορφου τόπου μας ενώ προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις και στους τουρίστες που μας επισκέπτονται» επεσήμαναν μεταξύ άλλων τα παιδιά τα οποία δεν περιορίστηκαν στο συγκεκριμένο θέμα. Οι μαθητές αναφέρθηκαν σε ζητήματα καθαριότητας και ευπρεπισμού της πόλης, ζήτησαν περισσότερους ελεύθερους χώρους και καινουριες παιδικές χαρές, μικρές παρεμβάσεις για την βελτίωση του σχολείου τους ενώ άδραξαν την ευκαιρία να θέσουν και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. 

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη των παιδιών αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα ζητήματα της πόλης ενημερώνοντάς τα ότι παρά την κακή οικονομική κατάσταση και την μεγάλη μείωση των κονδυλίων για την συντήρηση των σχολείων θα κάνει ό, τι μπορεί για να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους. Την ίδια δέσμευση εξέφρασαν και οι δύο αντιδήμαρχοι ενώ μετά από κοινή συμφωνία αποφασίστηκε τα παιδιά να υιοθετήσουν την παραλία της Κυανής Ακτής.

www.epirusgate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: