Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κέντρα κράτησης μεταναστών και στην Ήπειρο.



Τριάντα κέντρα κράτησης μεταναστών προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση στις δέκα περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας. Ένα τουλάχιστον από αυτά, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει χίλιους μετανάστες θα γίνει στην Ήπειρο.


Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης στη συνάντηση με τους περιφερειάρχες, στους οποίους παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης και τους έκανε γνωστό ότι οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν καθώς και να προτείνουν χώρους.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι «οι νόμοι ψηφίζονται και ισχύουν για όλους τους πολίτες».

Επίσης, ανέφερε ότι τα εξασφαλισμένα κοινοτικά κονδύλια για τα κέντρα κράτησης ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ για την τριετία 2011 - 2013.

Στην ίδια συνάντηση ο Υπουργός παρουσίασε και τις προδιαγραφές που θα έχουν τα κέντρα αυτά ενώ για να...χρυσώσει το χάπι και να προλάβει αντιδράσεις υποσχέθηκε και θέσεις εργασίας στα Κέντρα οι οποίες θα καλυφθούν από ντόπιους.

Στη σύσκεψη πήρε μέρος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος ανέφερε τα γνωστά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην ευρύτερη περιοχή με τους πρόχειρους καταυλισμούς των μεταναστών.

Μιλώντας στο Epiruspost.gr ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι από τα πλέον σοβαρά και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την συνεργασία όλων των φορέων.

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: