Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Εκτός παραμεθορίου ο «μισός» Δήμος Πωγωνίου.



Στερούν από υπαλλήλους το επίδομα.



Την άρση της αδικίας ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο



Το χαρακτηρισμό του Δήμου Πωγωνίου στο σύνολό του ως «παραμεθόριο περιοχή» ζητά το Δημοτικό Συμβούλιό του, με ομόφωνη απόφαση που πήρε σε πρόσφατη συνεδρίαση. 

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, επισήμανε ότι ο Δήμος δεν είναι στο σύνολό του ενταγμένος στις παραμεθόριες περιοχές, αν και σε όλα του τα σημεία είναι μέσα στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων από τη μεθόριο Ελλάδος – Αλβανίας.


 

Συγκεκριμένα εκτός «παραμεθορίου» είναι οι δημοτικές ενότητες Άνω Καλαμά και Καλπακίου. 

Αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Βιρβίλης, είναι άδικο, γιατί οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Καλπάκι και στον Παρακάλαμο δεν λαμβάνουν το επίδομα των υπηρετούντων υπαλλήλων σε παραμεθόριες περιοχές, αν και πολλές φορές μετακινούνται για υπηρεσιακούς σκοπούς και στις έδρες των Δ. Ε. του Δήμου που χαρακτηρίζονται σήμερα παραμεθόριες. «Για τους παραπάνω λόγους νομίζω ότι είναι άδικο η Πολιτεία να μην χαρακτηρίζει το Δήμο Πωγωνίου παραμεθόριο και για το ότι βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων από την Ελληνοαλβανική μεθόριο, αλλά και για το ότι 4 από τις 6 Δημοτικές του ενότητες χαρακτηρίζονται σήμερα παρεμεθόριες», πρόσθεσε προτείνοντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αρθεί η αδικία, κάτι που όπως προαναφέρθηκε έγινε ομόφωνα δεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: