Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στη μνήμη του Θ.Αγγελόπουλου(σημείωμα για τους φίλους Λ.και Π. που μοιρολογούν ότι η Ελλάδα ...πεθαίνει)



από τον Stefanos Tzoumakas, Δευτέρα, 30 Ιανουάριος 2012 στις 1:00 μ.μ.

 Φίλοι  μου γειά!! Από μαθητής ακούω  άλλοτε να  μη πεθαίνει η Ελλάδα και άλλοτε να πεθαίνει !Ως φοιτητής η χούντα μου προπαγάνδιζε "" ότι άμα κλείσω μέσα μου την Ελλάδα θα αισθανθώ μεγαλείο'' . Μετά ήλθε η ''Ελλάδα στους έλληνες ' '  με τον Ανδρέα λόγω τη ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από την τότε ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ στα πλαίσια του τότε ΔΙΠΟΛΙΚΟΥ κόσμου. Κύλησε ο Χρόνος. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ  ΠΟΛΥΠΟΛΙΚΟΣ , δεν υπάρχει κυρίαρχη υπερδύναμη. ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ . ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. Η Ελλάδα των εχόντων και κατεχόντων μια χαρά είναι όπως και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες .Πήγα προχθές στη κηδεία του  ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. Τον συνάντησα για τελευταία φορά πριν λίγο καιρό σε μια θεατρική παράσταση , με ένα βλέμμα κα λίγα λόγια καταλαβαινόμαστε . ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ .Εμείς, οι προοδευτικοί είμαστε ουμανιστές , είμαστε με το διαφωτισμό . Και δεν ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΟΥΜΕ ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! Και θα συνεχίσουν και άλλοι . ΕΖΗΣΑ τα διεθνή από πολύ μέσα και από πολύ κοντά (Βρυξέλλες -Νέα Υόρκη  σχεδόν δέκα χρόνια .)Θα γίνουν ανακατατάξεις. Τις επέβαλαν  οι νικητές , η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ .ΑΡΓΑ , ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ ,αλλά οι άνθρωποι αλλάζουν αποφάσεις και πράξεις άλλων ανθρώπων. Ανάλογες ΣΧΕΤΙΚΑ θα είναι και οι πράξεις των ΑΝΘΡΩΠΩΝ στην Ελλάδα, που καλώς είναι στην Ευρωπαική Ένωση και στο Ευρώ .Η πολιτική της ΜΕΡΚΕΛ ΗΔΗ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ .ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ,αλλά και ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ , αυτό το είχε ο Θ. Αγγελόπουλους και πολλοί άλλοι, εκατομμύρια άνθρωποι ,διανοούμενοι και μη . Ως προοδευτικός άνθρωπος είμαι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ. Η ζωή συνεχίζεται. Η ΦΥΣΗ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΣ. Και για το πατριωτικόν :Ή Ελλάδα ..ποτέ δεν πεθαίνει.! ΟΡΘΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ , ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ! Η ελληνική  κοινωνία , οι πολίτες  ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ 

Υ.Γ 1). Και το εμπόριο φόβου των  τηλε-υπουργών και των τηλε-δημοσιογράφων  έχει ξεφτίσει .Κινδυνολογούν τώρα για το  PSI  .Ενώ τα ΒΑΣΙΚΑ  έχουν  κλείσει και θέλουν να κατασκευάζουν διαρκείς ''κρίσεις'' για να εμφανίζουν μετά ΜΙΚΡΟΘΡΙΑΜΒΟΥΣ!. Για παράδειγμα εδώ και 15 μέρες η ολιγαρχία και οι κερδοσκόποι  γιορτάζουν  για  τα   ΒΑΣΙΚΑ  της συμφωνίας για το   PSI και τα 30 δις που θα λάβουν σε ζεστό χρήμα και άλλα τόσα  σε εγγυήσεις .Πώς γιόρτασαν τη συμφωνία οι κερδοσκόποι ;Μα ανεβάζοντας το χρηματιστήριο που το είχαν οδηγήσει σε αξίες του 1988.Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ΑΥΞΗΣΑΝ  την αξία των μετοχών: Της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ  κατά 170%!!,της ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ κατά 160%!!,τηw ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατά 100%!!, της   ΕΘΝΙΚΗΣ κατά 85% !! Και έπεται ΣΥΝΈΧΕΙΑ .Oι μεταλλαγμένοι και οι νεοφιλελεύθεροι που  , άλλα παπαγαλίζουν. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, οι φίλοι ,τα μέλη  ,τα στελέχη , πανελλαδικά  βλέπουν,  ακούν και  κρίνουν .

Υ.Γ 2.Δεν  οδηγεί σε κρίση , σε κατάρρευση εισοδημάτων  και σε ανεργία  η Ελλάδα ,αλλά η ολιγαρχία , η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα , η ηττημένη πολιτική ηγεσία  και οι πρόθυμοι που ήθελαν από καιρό ως προτεραιότητα τα δημοσιονομικά σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας. ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ η ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ . ΕΙΝΑΙ και τα 4 εκατομμύρια οικονομικά ενεργός πληθυσμός, είναι και τα δύο εκατομμύρια νέοι στη παιδεία και στην εκπαίδευση , είναι το ένα εκατομμύριο και πλέον των ανέργων, είναι οι χιλιάδες επιχειρήσεις που παράγουν, εξάγουν και αγωνίζονται ,είναι ο κόσμος της υπαίθρου  που τροφοδοτεί και τη χώρα και  άλλες χώρες ,είναι τα 2εκατομμύρια επτακόσιες χιλιάδες κάτω από το όριο της φτώχειας , είναι τα εκατομμύρια του απόδημου ελληνισμού .Και πολλά άλλα. Είναι τα εκατομμύρια των προοδευτικών ελλήνων πολιτών που έχον αγωνιστική στάση .ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΕΥΣΗ , ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: