Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πανικός στις Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας. Βροχή η κατάθεση πινακίδων.



Τρέχουν οι πολίτες στην Πρέβεζα για να προλάβουν όχι να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012, αλλά να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους για να τα γλυτώσουν.


Σύμφωνα με τα στοιχεία όλη την χρονιά κατατέθηκαν περισσότερες από 500 πινακίδες στην Πρέβεζα εκ των οποίων οι 400 τον Δεκέμβριο.

Την Τετάρτη κατατέθηκαν τουλάχιστον 100 πινακίδες, μέσα σε μια μόλις μέρα.

Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Πρέβεζας, ο αριθμός είναι διπλάσιος από ότι πέρυσι και τονίζουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών, τις καταθέτει για οικονομικούς λόγους.
Άλλοι πάλι πολίτες οι οποίοι διαθέτουν δύο ΙΧ, καταθέτουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού όπως τζιπ, και προτιμούν να κρατήσουν τα μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα για την εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και την αποφυγή επιπλέον τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών στην ''ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ'' οι έκτακτες εισφορές, η άνοδος των τιμών των καυσίμων, τα αυξημένα ασφάλιστρα και τέλη κυκλοφορίας, η επιβολή του επιπλέον φόρου 5% στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα (άνω των 2.000 κυβικών) αλλά και στα νεότερα των δέκα χρόνων, σε συνδυασμό με τις περικοπές στους μισθούς και την ανεργία, του οδηγούν στο να. παροπλίσουν το μεταφορικό τους μέσο.

Αν λάβουμε υπόψη τον ρυθμό που κατατίθενται οι πινακίδες των οχημάτων καθώς και το ότι οι διαδικασίες λήγουν στις 10 Ιανουαρίου λόγω παράτασης, σίγουρα για το 2012 ο αριθμός των οχημάτων που κινούνται στην περιοχή μας θα είναι μειωμένος. θετικό για το περιβάλλον, αρνητικό για τις επιχειρήσεις όπως συνεργεία αυτοκινήτων τα οποία θα σημειώσουν, σύμφωνα και με εκτιμήσεις ειδικών, κάθετη πτώση αλλά και για τα πρατήρια καυσίμων.

www.pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: