Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Tι τραβάνε κι αυτοί οι πλούσιοι....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPQCi0eLgXhOAG0suztAHh9AHmHsNiSlr7hDD6SlFZMNHaEaMfRs2J2jwZ19HQcwlmVxwm6ls-JXVz6XaG-TGVH_xIYYALc4cBp0t6syZoHcikqYoLPYjUXGHK5jyC2mLqQDLBQu42a05z/s1600/Pagkalos-Theodoros.jpg

Παρακάμπτουμε ευθύς εξ αρχής την ιδιότητα με την οποία ο κ. Πάγκαλος δήλωσε στεντορεία τη φωνή "Δεν πληρώνω, ας με συλλάβει ο Βενιζέλος". Παρακάμπτουμε και το γεγονός ότι ως μέλος της κυβέρνησης επεξεργάστηκε και ως βουλευτής -μόλις προχθές- ψήφισε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Ας μείνουμε στην αγανάκτηση που τον έχει κυριεύσει και στο παράπονο που διατυπώνει ως ένας απλός, πάμπλουτος, φορολογούμενος πολίτης.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε στο Μega ότι, λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία, όπως επανέλαβε για πολλοστή φορά, δεν αγόρασε, αλλά κληρονόμησε, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας, και για να πληρώσει θα αναγκαστεί να πουλήσει ένα ακίνητο, αλλιώς «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».
Αν λοιπόν ο κ. Πάγκαλος, με βουλευτικό μισθό και τα διάφορα "εξτραδάκια" λόγω θέσεως, δεν μπορεί να βρει τα λεφτά και είναι υποχρεωμένος να πουλήσει ένα ακίνητο από τα πολλά για να πληρώσει τον φόρο, τότε ένας οικογενειάρχης με ένα σπίτι και χωρίς βουλευτικό μισθό τι πρέπει να κάνει;

Είναι σαφές ότι το χαράτσι στα ακίνητα για πρώτη φορά θίγει και τα συμφέροντα των εχόντων, που δεν περιμένουν να ζήσουν από μισθούς και συντάξεις, και έτσι, παρ' ότι δεν φωνάζουν για τα εισοδήματα, βγαίνουν στο κλαρί όταν θίγεται η ακίνητη περιουσία. Δεν μπορούν όμως οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν κοινό μέτωπο με τους μεροκαματιάρηδες, τους μισθοσυντήρητους και τους άνεργους, διότι η προστατευμένη περιουσία των πλουσίων συνεπάγεται το ξεζούμισμα των φτωχών. Και αυτό όχι επειδή το επιβάλλει καμία τρόικα, αλλά επειδή έτσι τα έχουν φτιάξει αυτοί που κυβερνούν.

Κατά τ' άλλα, αν ο κ. Πάγκαλος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
K.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: