Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Περιφέρεια Ηπείρου ζητάει από την ΑΤΕ, να σεβαστεί το καταστατικό της γαλακτοβιομηχανίας ''ΔΩΔΩΝΗ''.




Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ηπείρου εμμένει στις θέσεις που έχει εκφράσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας "ΔΩΔΩΝΗ". Στη χθεσινή ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων ότι: "Η Περιφερειακή Αρχή, έχει εκθέσει κατ΄ επανάληψη τις θέσεις της για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». 

Στις θέσεις αυτές εμμένει και μετά τις ανακοινώσεις του Διοικητή της ΑΤΕ στους Προέδρους των τεσσάρων Ενώσεων της Ηπείρου για την πρόθεση της Τράπεζας να απεμπλακεί από την γαλακτοβιομηχανία. 

Η ΑΤΕ έχει υποχρέωση να σεβαστεί το καταστατικό της Εταιρείας και να προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας στους φυσικούς φορείς της, που τη στήριξαν και τη στηρίζουν στην μακρόχρονη πορεία της. Αυτό βεβαίως - με τα σημερινά δεδομένα και βάσει των δηλώσεων του Διοικητή της ΑΤΕ- απαιτεί πολιτική απόφαση. 

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον περασμένο Ιούνιο έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να του μεταφερθούν οι θέσεις των φορέων της Ηπείρου για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Σε κάθε όμως περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή είναι πρόθυμη να συνδράμει και να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί από τους φυσικούς φορείς για το μέλλον της «ΔΩΔΩΝΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: