Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ''ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.'' καταγγέλει την πρόσληψη συμβούλου, για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΝ «ΔΩΔΩΝΗ» A.E.
ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΒIOMHXANIA  ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
Οδός Ταγματάρχη Κωστάκη 1  Ελεούσα  45500       

Έτος ίδρυσης 1982                                                    Ιωάννινα      23/09/2011

Αρ. Έγκρισης Πρωτοδικείου 462/82                        Αριθμός  Πρωτ.  255


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H γνωστοποίηση της απόφασης της  διοίκησης της ΑΤΕ Bank δια του διοικητή της κ. Πανταλάκη να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη συμβούλου για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε», βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων της επιχείρησης, των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της χώρας μας γενικότερα.
Σημειώνουμε, ως εκ του περισσού, ότι η απόφαση αυτή βρίσκεται, σε αντίθεση και με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, που βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση και τις δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και αν για κάποιους το ψέμα αποτελεί δεύτερη φύση στην άσκηση της πολιτικής.
Ο κ. Πανταλάκης και η Διοίκησή του παρέλαβαν το 2009 την Τράπεζα με  χρηματιστηριακή αξία 1,5 δις €, και παρά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,2 δις €, εκ των οποίων το 1 δις € από λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, κατάφεραν να έχει σήμερα η ΑΤΕ χρηματιστηριακή αξία μόλις 350 εκατομ. € ενώ οι ζημίες της τράπεζας το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανήλθαν στα 960 εκατομ. €.
Την καταστροφική τους πολιτική στην ΑΤΕ επεχείρησαν να εφαρμόσουν και στην επί 26 συνεχόμενα χρόνια κερδοφόρα ΔΩΔΩΝΗ, διορίζοντας σε κρίσιμες θέσεις τον κάθε απίθανο τύπο με μοναδικό σκοπό την απαξίωσή της και το αναγκαστικό της ξεπούλημα. Με τους αγώνες μας, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι, αποτρέψαμε και συνεχίζουμε να αποτρέπουμε την απαξίωση της εταιρίας.  
Τώρα πλέον ο κ. Πανταλάκης παίζει τα ρέστα του και χωρίς προσχήματα ξεπουλάει την εταιρία για να καλύψει τα ελλείμματα της Τράπεζας, δήθεν κατ’ επιταγή της τρόϊκας, αντί να προχωρήσει στη μοναδική ηθική, νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό της εταιρίας λύση,  που είναι η παραχώρησή της στους φυσικούς της φορείς.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί αυτή η πώληση. Ζητούμε από τους βουλευτές της Ηπείρου να πάρουν θέση για το έγκλημα, που συντελείται και καλούμε τους κτηνοτρόφους, τις ενώσεις τους, τους φορείς της Ηπείρου και όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για την ακύρωση στην πράξη αυτής της απόφασης.
Η σημερινή κυβέρνηση και ο κ. Πανταλάκης δεν έχουν πια -και δεν είχαν ποτέ- την πολιτική νομιμοποίηση να ξεπουλήσουν την ΔΩΔΩΝΗ.
Να φύγουν τώρα. Να πάνε αλλού !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: