Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καλά νέα για το δρόμο Ακτίου - Αμβρακίας.


  

DROMOS














Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, το πρώτο τμήμα του οδικού άξονα Ακτίου Αμβρακίας, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για το Νομό Πρέβεζας.
Η εξέλιξη του έργου αυτού, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχε ο βουλευτής Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Σέργιο Λαμπρόπουλο.

Ο Υφυπουργός βεβαίωσε το βουλευτή πως το έργο προχωράει χωρίς προβλήματα και με στόχο μέσα στο 2011 να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα από Λουτράκι έως Αμβρακία (ευρεία παράκαμψη της Αμφιλοχίας). Αν αυτό συμβεί θα αποσυμφορήσει την εθνική οδό Αγρινίου - Αμφιλοχίας που ιδίως κατά το καλοκαίρι παρατηρείται κυκλοφοριακό έμφραγμα, καθώς η εθνική οδός διέρχεται μέσα από το κέντρο της Αμφιλοχίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να χρειάζονται ακόμη και δύο ώρες για μία απόσταση που δεν ξεπερνά τα 12 λεπτά. Ακόμη το έργο αυτό θα συνδέσει τη Δυτική Ελλάδα με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την πόλη της Πρέβεζας, τα δυτικά παράλια και τα νησιά του Ιονίου.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι δυνατότητες και οι προοπτικές για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υλοποίηση της σύμβασης για την κατασκευή της Ιόνιας οδού από την άρνηση των τραπεζών για περαιτέρω χρηματοδότηση των έργων. Ο βουλευτής κ. Μαργέλης έθεσε την ανάγκη επανέναρξης των εργασιών και ζήτησε από τον Υφυπουργό να αναλάβει κάθε περαιτέρω αναγκαία πρωτοβουλία για την επίλυση των προβλημάτων. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε το βουλευτή πως το Υπουργείο, πράττει το καλύτερο για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και προς μέσα στους προσεχείς μήνες θα έχουν παρθεί όλες οι αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: