Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

''Kύπρος - Ήπειρος''. Κοινή εκδήλωση της Κυπριακής Πρεσβείας και της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ι.Μ. Ριαχόβου.


















Η Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η 8η Μεραρχία « ΄Ηπειρος - Κατσιμήτρος», ο Δήμος Πωγωνίου, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού και η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 στην Ιερά Μονή Ριαχόβου και ώρα 8 μ. μ. διοργανώνουν μεγάλη εκδήλωση με θέμα « Κύπρος-Ήπειρος, παράλληλη πορεία».
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στους ακατάλυτους δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ Κυπρίων και Ηπειρωτών μέσα από κοινούς αγώνες για την απελευθέρωση της Ηπείρου και στα τραγικά γεγονότα του 74 στην ηρωική μεγαλόνησο.
Διακεκριμένοι ομιλητές θα αναφερθούν στο θέμα και θα ακολουθήσουν, προβολή ντοκιμαντέρ για την Κύπρο, τραγούδια Κυπρίων συνθετών, χοροί της Κύπρου και της Ηπείρου και παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της Ηπείρου.Παράλληλα στον όμορφο χώρο του ιδρύματος της Μονής, θα λειτουργήσει έκθεση με Κυπριακά και Ηπειρώτικά θέματα καθώς και έκθεση φωτογραφίας, κεντητικής, γιαννιώτικης τέχνης, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, συλλογής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής και Ηπειρώτικων παραδοσιακών προϊόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: