Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το νέο νοσοκομείο Πρέβεζας έρχεται ή έφυγε;





 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα δημοπρατείται το νέο Νοσοκομείο ΛΕΥΚΑΔΑΣ με 120 κλίνες και προϋπολογισμό 36 εκατομμύρια. Προφανώς περιλαμβάνεται όλος ο εξοπλισμός (αξονικοί, χειρουργεία κλπ) , με διαδικασίες EXPRESS και φυσικά όχι με ΣΔΙΤ αλλά από το ΕΣΠΑ που άνοιξε.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ενώ στο επιχειρησιακό σχέδιο των νοσοκομείων της 3ης ΥΠΕ Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας προβλέπεται η μετατροπή του νοσοκομείου Λευκάδας σε Κέντρο Υγείας και δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα ή το Ακτιο, σήμερα ο σχεδιασμός ανατρέπεται παρότι δεν αναιρείται η κατασκευή του νοσοκομείου Πρέβεζας.
Τι σημαίνουν κατά την άποψή μου τα παραπάνω;Ότι, όσα σχέδια και να γίνονται και να πληρώνονται, οι πολιτικές σκοπιμότητες στην Ελλάδα είναι υπεράνω όλων.Παρά την κατάρρευση της χώρας από το κομματικό κρατισμό και την έλλειψη σχεδιασμού για την ανάπτυξη, η κυβέρνηση της διόρθωσης των «κακώς κειμένων», φαίνεται να επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.
Ότι ευκαιρίες για έργα και ανάπτυξη πάντα θα εμφανίζονται, αρκεί οι φορείς της διοίκησης να προετοιμάζονται σωστά και να μην αδρανούν.Ότι η Λευκάδα με τους πολιτικούς της καταφέρνει να προκηρύξει νοσοκομείο εκτός σχεδιασμού, τη στιγμή που η ώριμη Πρέβεζα βρίσκεται στον ύπνο του δικαίου.
Επειδή με το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ λόγω της κατάργησης- ελαχιστοποίησης της εθνικής συμμετοχής, προβλέπεται να γίνει μεγάλο πανηγύρι με τις εντάξεις και προκηρύξεις μεγάλων και μικρών έργων από όλους τους φορείς της διοίκησης, μήπως θα πρέπει να ξυπνήσουμε, να δημιουργήσουμε κάποιο όργανο συντονισμού για την προώθηση των αναπτυξιακών έργων στο νομό μας; Θα καταφέρουμε να μην βλέπουμε τελευταίοι την ανάπτυξη των άλλων, βρίζοντας για την ανικανότητά μας, ώστε να διεκδικήσουμε και να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας; Οι εκκρεμότητες είναι πολλές για την Πρέβεζα, απαιτούν ιεράρχηση και μεθοδική διεκδίκηση. Μπορούμε ή ξαναχάνουμε το τραίνο;

Σπύρος Κανιώρης
τ. πρόεδρος της ΝΕΠ/ΤΕΕ
 
 
 epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: