Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κατακόρυφη αύξηση των πολιτικών γάμων στο Δημαρχείο Πρέβεζας.




















Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν οι πολιτικοί γάμοι στην Πρέβεζα.Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αρχή του έτους μέχρι τώρα έχουν τελεστεί στο Δημαρχείο περίπου 50 γάμοι όσοι δηλαδή γάμοι τελέστηκαν ολόκληρο το 2010.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ληξιαρχείου δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα από ζευγάρια τα οποία δηλώνουν την επιθυμία τους να παντρευτούν στην Πρέβεζα και με τον ρυθμό αυτό οι πολιτικοί γάμοι που θα τελεστούν μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τους 100.Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο 27 Αυγούστου είναι προγραμματισμένοι τρεις γάμοι ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Την Πρέβεζα επιλέγουν και αρκετά ζευγάρια που δεν μένουν στην πόλη αλλά την γνώρισαν σε κάποιο ταξίδι τους και θέλησαν να ενώσουν εκεί τις ζωές τους.

Η κατακόρυφη αύξηση των πολιτικών γάμων στην Πρέβεζα πάντως συνδυάζεται και με ένα άλλο «φαινόμενο».Την διαφορά ηλικίας των ζευγαριών αφού στις μισές και πλέον των περιπτώσεων οι γυναίκες είναι μεγαλύτερες (από 3 έως και 10 και 12 ακόμη έτη ) από τους άνδρες!

Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή δείχνουν ότι οι άνδρες της περιοχής δεν θέτουν την ηλικία της συντρόφου τους ως κριτήριο για την «επισημοποίηση» της σχέσης τους αψηφώντας έτσι τον κανόνα που λέει ότι «οι άνδρες προτιμούν τις..μικρές».

Οσο για τους λόγους που οδηγούν τα ζευγάρια στα σκαλιά του Δημαρχείου κι όχι της εκκλησίας;Ο βασικος είναι η οικονομική κρίση αλλά και οι απλές διαδικασίες που συνοδεύουν έναν πολιτικό γάμο. Πάντως τα περισσότερα ζευγάρια δηλώνουν ότι θα κάνουν και θρησκευτικό γάμο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (οικονομικές και οικογενειακές ).


epirusgate.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια: