Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Στη ΒΙΠΕ ο προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης απορριμάτων του Δήμου Πρέβεζας.

















Το χώρο της ΒΙΠΕ Πρέβεζας, δίπλα από το βιολογικό καθαρισμό επέλεξε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, ως προσωρινό σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη σύγκλιση της κατεπείγουσας συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες, λόγω της άμεσης ανάγκης εξεύρεσης λύσης για την μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ
Καρβουναρίου, μετά και την κατάληψη του χώρου της χωματερής στην θέση «Κούκος» από κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Νικόπολης, Μιχαλιτσίου και Μύτικα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη δημόσια υγεία των δημοτών.
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ότι χώρος στη ΒΙΠΕ θα χρησιμοποιηθεί ως προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης, ακόμη η ανάκληση προηγούμενης απόφασης δημοτικού συμβουλίου και εκ νέου έγκριση εκτέλεσης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μετά την έγκριση των αποφάσεων αυτών, ζητήθηκε από τους κατοίκους και αναμένεται η απόφαση τους να σταματήσουν τον αποκλεισμό της χωματερής (ΧΑΔΑ) έως τρεις μήνες, ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στο οριστικό κλείσιμο και στην αποκατάστασή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: