Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τον Δεκέμβρη οι εκλογές στο Επιμελητήριο Πρέβεζας.














Στις αρχές του ερχόμενου Δεκέμβρη αναμένεται να διεξαχθούν οι επιμελητηριακές εκλογές στο νομό Πρέβεζας . Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Νταλαμάγκα, η πρόταση είναι να γίνουν οι εκλογές 4 με 5 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που πρέπει να επικυρωθεί από την εκλογική επιτροπή που θα συνεδριάσει. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι εκλογές θα γίνουν από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου, ενώ η ημερομηνία τους έχει μετατεθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα και αφορά όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί ξεκάθαρες εξηγήσεις από πλευράς υπουργείου για αυτές τις μεταθέσεις. Αρκετοί μιλούν για την εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» και στα επιμελητήρια, ενώ λόγος γίνεται και για την αλλαγή της νομοθεσίας.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε ακόμη ότι η νυν διοίκηση μετά την περίοδο του καλοκαιριού ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις για την τόνωση του επιχειρηματικού κλίματος και την ενίσχυση του κλάδου που δοκιμάζεται εδώ και καιρό. Έμφαση σύμφωνα με τον κ. Νταλαμάγκα θα δοθεί και στη στήριξη των τοπικών προϊόντων με τη συμμετοχή στην έκθεση νωπών φρούτων & λαχανικών FRUITLOGISTICA που διοργανώνεται στο Βερολίνο το Φεβρουάριο του 2012. Ο κ. Νταλαμάγκας εξήγησε ότι τα κηπευτικά στην Πρέβεζα κατέχουν παραδοσιακά μία πολύ σημαντική θέση στην αγροτική οικονομία και ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν τέσσερις επιχειρήσεις εξαγωγών από την Πρέβεζας, οι συνεταιρισμοί των αγροτών αλλά και ιδιώτες.

Η Διεθνής Έκθεση Fruit Logistica, είναι παγκοσμίως καταξιωμένη για την προώθηση φρούτων και λαχανικών . Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση προσφέρει στους κλάδους που σχετίζονται με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά μία ιδανική ευκαιρία για εύρεση εν δυνάμει επιχειρηματικών εταίρων καθώς και την ιδανική ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας, από την καλλιέργεια μέχρι την πώληση.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: