Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κόβεται η ταχυδρομική ατέλεια για όλα τα έντυπα των Συλλόγων.

 
http://www.tzourlakos.com/images/stories/efimeridakastani/ar.filoy73/selida1.jpg

Άλλο ένα χτύπημα θα δεχθούν από 1ης Αυγούστου οι συλλογικοί φορείς και ιδιαίτερα οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι.

Μετά τις μηδενικές ή επιλεκτικές επιχορηγήσεις που πήραν ή δεν πήραν,οι εξελίξεις τελικά στο θέμα της ταχυδρομικής ατέλειας στην αποστολή των εντύπων, είναι δυστυχώς αυτές που διαφαινόταν ως απόρροια του άρθρου 48 του νόμου 3986 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 152 την 1η Ιουλίου.

Από 1η Αυγούστου ΟΛΑ τα έντυπα συλλόγων, φορέων και λοιπών οργανώσεων θα πάψουν να έχουν τη πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους, ταχυδρομική ατέλεια μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ να πληρώσουν στο ακέραιο όλο το δυσβάσταχτο ποσό των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή των εντύπων τους!

Από το σύνολο των 3500 περίπου εντύπων-τίτλων που διακινούνται με σταθερή περιοδικότητα (έως 3 μήνες ) στην ελληνική επικράτεια, θα διασωθούν μόνο 505 τα οποία είναι ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες και τα μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου που όλοι αυτοί έχουν ως κύριο επάγγελμα την έκδοση εντύπων.

Για να υπάρξει εξαίρεση θα πρέπει ο Εκδότης του εντύπου να είναι ταυτόχρονα και Δημοσιογράφος αναγνωρισμένης ένωσης έτσι ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να εγγραφεί μέλος (επί παραδείγματι στην ΕΔΙΠΤ εφόσον είναι μηνιαία κλπ). Τότε θα μπορέσουν να τύχουν της ταχυδρομικής ατέλειας έστω και με κάποιες αναπροσαρμογές στις τιμές και στον αριθμό των αντιτύπων, που θα ισχύσουν για όλους και οι οποίες θα καθοριστούν επακριβώς με υπουργική απόφαση που αναμένεται εντός των επομένων ημερών. Τα πράγματα είναι πλέον τόσο δύσκολα για την ύπαρξη των εντύπων των φορέων και κυρίως για την αποστολή τους στα μέλη τους σε όλη την Ελλάδα.

Επειδή όλοι γνωρίζουν τις συνθήκες (με εθελοντισμό και μεγάλο κόπο), με τις οποίες βγαίνουν αυτά τα έντυπα τα οποία είναι η πολιτιστική συνέχεια των ιδιαιτέρων πατρίδων μας και η επικοινωνία μας με τα μέλη και τους φίλους των συλλόγων μας, τους Έλληνες της διασποράς (εσωτερικής και εξωτερικής) και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να εκδοθούν, γίνεται κατανοητό ότι αυτά τα μέτρα, απόρροια του μεσοπρόθεσμου και του μνημονίου, θα είναι και η αρχή του τέλους για τη συνέχιση της έκδοσης των εντύπων αυτών.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο υπουργείο και να ζητηθεί ΛΥΣΗ.

Πρέπει όλοι οι σύλλογοι και οι αδελφότητες να κινητοποιηθούν για να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ αυτή ητυποκτόνος εξέλιξη για τα συλλογικά έντυπα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: