Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ιωάννινα. Β΄Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού, στις 29 και 30 Ιουλίου 2011.






Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για το Β' Τακτικό  Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών του Εξωτερικού, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννινα την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου.

Πλήθος αποδήμων αναμένεται να δώσει το «παρών» στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Ο κ. Χρυσόστομος Δήμου, εκ μέρους του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού (Π.Σ.Η.Ε.) ενημέρωσε για το επικείμενο συνέδριο την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, κατά τη διάρκεια του δικού της συνεδρίου, στο Σεντ Λούις στο Μιζούρι.

Παράλληλα, ο κ. Δήμου ανακοίνωσε, ότι και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πρόγραμμα Ελληνομάθειας για τους απόδημους νέους Ηπειρωτικής καταγωγής. «Οι νεολαίοι πρέπει μόνοι τους να προσαρμόσουν τις οργανώσεις αυτές των απόδημων Ηπειρωτών, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της παγκοσμιοποίησης» είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Δήμου.

Νέος Πρόεδρος στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής.
Στο μεταξύ, ο κ. Δημήτριος Κούτουλας από τη Μασαχουσέτη εξελέγη νέος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής καταλαμβάνοντας τη θέση του έως τώρα δραστήριου και δυναμικού Φώτη Γκαλίτση, στελέχους του Ηπειρωτισμού της Ν. Υόρκης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Ευθύμιος Παππάς,  Γενική Γραμματέας η κ. Αμαλία Παππά-Λώλη, Ταμίας  ο κ. Γεώργιος Νάνης,  Βοηθός Γ.Γ. η κ. Στεφανία Τσούμπανου και μέλη οι κ.κ. Ελεονόρα Μιχοπούλου, Μενέλαος Σωτήρης,  Σταύρος Ζιώγκας, Λάζαρος Γιάννος, Χριστίνα Λένη και η Ελευθερία Σέκα-Φίτζεραλντ. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Ιωάννα Ευθυμιάδου και η επικεφαλής του Γραφείου για θέματα Μειονοτήτων της Αλβανικής Κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: