Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μάιος, μήνας αυνανισμού. Κείμενο απαγορευμένο για σεμνότυφους.

Ο μήνας Μάιος έχει ένα ιδιαίτερα συμβολικό περιεχόμενο για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον αυνανισμό. Η καθιέρωση της σημαντικής αυτής γιορτής έγινε το 1995 στο Σαν Φρανσίσκο, με αφορμή την εξαναγκασμένη παραίτηση της γιατρού Joycelyn Elders μετά από την ομιλία της στην παγκόσμια ημέρα του AIDS. Η Elders στην επίμαχη ομιλία της είχε υποστηρίξει ότι ο αυνανισμός όχι μόνο δεν αποθαρρύνει τη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά μάλιστα ότι είναι δραστηριότητα αδιάσπαστη από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που πρέπει να διδάσκεται. Η καθιέρωση του μήνα ως γιορτή του αυνανισμού έχει μια κάποια αξία καθώς έχει σκοπό να ενημερώσει σχετικά με αυτό στο οποίο «επιδίδεται το 98% των ανθρώπων, και για το οποίο το 2% ψεύδεται» και να «διδάξει» τρόπους μεγιστοποίησης των οφελών που προσφέρει η τακτική.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού για τους άντρες, η πρακτική δρα πολύ ευεργετικά για την υγεία του αδένα του προστάτη. Σχετικές έρευνες έδειξαν πως ο αυνανισμός πάνω από 5 φορές την εβδομάδα σε ηλικίες μεταξύ 20 και 50 χρονών, δίνει 33% περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσει το άτομο καρκίνο του προστάτη. Παράλληλα, ο αυνανισμός ευεργετεί σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην καλή υγεία του ατόμου.

Στις γυναίκες, από την άλλη πλευρά, αυξάνει την ανθεκτικότητα σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως μυκητιάσεις. Παράλληλα συμβάλει στην εκτόνωση της πίεσης πριν την έμμηνο ρήση και στην αποφυγή προβλημάτων που προκύπτουν από αυτή, όπως οι κράμπες. Συγχρόνως, βοηθά στη καλή φυσιολογία της λεκάνης και την αποφυγή τραυματισμών στη συγκεκριμένη περιοχή. Τέλος, ο αυνανισμός στις γυναίκες μπορεί να ανακουφίσει από χρόνιους πόνους στην πλάτη, ενώ θεωρείται ότι αυξάνει γενικότερα την αντοχή της γυναίκας στον πόνο.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αυνανισμός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος σεξ και μια, αν μη τι άλλο, ευχάριστη δραστηριότητα που βοηθά την ψυχολογική ανάταση του ατόμου. Μην κάθεστε λοιπόν, γιορτάστε το μήνα του αυνανισμού όπως του αρμόζει και προστατεύστε με παρρησία τη σεξουαλική σας υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: