Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΙΑ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ…

Στο ισόγειο του παραπάνω κτιρίου στεγάζονταν το πρώτο -χρονικά - καφε-παντοπωλείο του χωριού. Η ονομασία του, << ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟ ΣΟΥΛΙ >>. Άρχισε να λειτουργεί περίπου από το έτος 1955. Πρώτος του ιδιοκτήτης ήταν ο Χρήστος Ντάκουλας ( Χρηστάκη Νότης). Το 1968 μετά το θάνατο του μπάρμπα-Χρήστου το κατάστημα πέρασε στην κατοχή του αδελφού του Κων/νου Ι. Ντάκουλα ( Κώτσ' Νάκης). Από τη σημερινή εξωτερική του όψη λείπουν η αχλαδιά, η πορτοκαλιά και η κληματαριά. Σταμάτησε να λειτουργεί το 1996.
Η πιο έντονα βαμμένη μπλε πόρτα του παραπάνω εικονιζόμενου κτιρίου ήταν η είσοδος του δεύτερου καφε-παντοπωλείου του χωριού μας.
Η ονομασία αυτού,<<ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ>>. Άρχισε να λειτουργεί το έτος 1960 και ιδιοκτήτης του ήταν ο Αλέξανδρος Ντάκουλας (Λέξ' Γληγόρης). Αυτή η παλιά κρεβατίνα κρύβει μια πλούσια σε φυλλωσιά κληματαριά. Το έτος 2005 έριξε τίτλους τέλους όταν ο μπαρμπα-Aλέξης λόγω γήρατος αδυνατούσε να το λειτουργήσει.
Υ.Γ. Πόσοι από εμάς δεν πρωτοπαίξαμε σ' αυτά τα δύο μαγαζιά τάβλι, ξερή ή δηλωτή και πόσοι δεν αγοράζαμε το πακέτο με τα τσιγάρα με το φόβο μήπως το μάθουν οι γονείς μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: